21 november – 15:30 uur – Cantatedienst in Trinitas

14 oktober – 18:30 uur – Openingsvergadering van Raad van Kerken (in de Vermaning)

10 oktober – 19:00 uur – Evensong in Rooms-Katholieke Kerk

Een Evensong, oftewel het avondgebed van de Anglicaanse Kerk, is vergelijkbaar met een rooms-katholieke of lutherse vesper. Er zijn vaste onderdelen waaronder psalmen, Bijbellezingen en enkele hymnes. Opmerkelijk aan een dergelijke ‘Choral Evensong’ is de combinatie van een ingetogen gebedsdienst met een veelvoud aan (soms uitbundige) muzikale vormen en stijlen. Zo is het afsluitende orgelspel vaak een virtuoos stuk muziek.

Voorganger is pastoor Tjepkema. Het koor, Con Amore Musica onder leiding van dirigent Gerben v.d. Veen, zingt werken van Samuel Arnold en Charles Villiers Stanford. Fedde Tuinstra is de organist die tevens het afsluitende orgelspel ten gehore zal brengen.

26 september – 19:00 uur: Vredesbijeenkomst in Trinitas (max. 150 deelnemers)

Raad van Kerken Heerenveen