Herdenking 4 mei

Online: herdenking 4 mei Raad van Kerken Heerenveen 19:15 uur

Dinsdag 4 mei aanstaande om 19:15 uur vertoont de Raad van Kerken in Heerenveen een video in het kader van Dodenherdenking. Het thema is: Samen komen we hier doorheen

In de video vertelt Siep van der Zee uit Rottum het indrukwekkende verhaal van de zusters Brilleslijper uit Amsterdam, die tijdens de Tweede Wereldoorlog meerdere concentratiekampen overleefden. De vertelling is gebaseerd op het boek ’t Hooge Nest van Roxane van Iperen en wordt afgewisseld door liederen. Deze worden gezongen door leden van koor Perspectief uit Heerenveen. 

De beelden zijn opgenomen in de Eco Kathedraal in Mildam en op de Dellebuurster Heide bij Oldeberkoop.  De video is op 4 mei vanaf 19.15 uur te bekijken op www.protestantsegemeenteheerenveen.nl (zie rechtstreeks via https://www.youtube.com/watch?v=-2KS16yGvjU) en duurt circa 25 minuten. 

De video is gemaakt door Youtuber en videomaker Darshan Boerema uit Heerenveen i.s.m. de 4 mei-commissie van de Raad van Kerken Heerenveen.