Johan Koers

CONCERT IN DOOPSGEZINDE KERK HEERENVEEN

Op zondag 7 oktober, aanvang 15.30 uur zal er in de Doopsgezinde Kerk te Heerenveen een feestelijk concert plaatsvinden in het kader van de serie 2012 van Kerkconcerten Heerenveen. Het wordt georganiseerd in verband met het 250-jarig bestaan van kerk én gemeente.
De uitvoerenden zijn : Wieke Ubels, sopraan en Gerrie Meijers, orgel.
Beide solisten zijn woonachtig in Haarlem en genieten grote bekendheid in binnen- en buitenland.Het programma voor Heerenveen vermeldt muziek uit barok, romantiek en twintigste eeuw.

Tijdens dit concert zal ook de première plaatsvinden van het Divertimento per organo (2012), dat componist Johan G.Koers schreef ter gelegenheid
van de jubilea, die Doopsgezind Heerenveen dit jaar viert.
Het werk, dat toegesneden is op de mogelijkheden van het historische Bakker en Timmenga orgel van de Heerenveense Vermaning, is opgedragen aan ds. Henk Klein Nagelvoort, predikant van de Doopsgezinde Gemeenten van Heerenveen en Tjalleberd. De toegang tot het concert is vrij, wel is er een collecte aan de uitgang.

Het concert duurt tot uiterlijk 16.45 uur, zodat de bezoekers nog alle tijd hebben om naar de naburige Parochiekerk te wandelen.