archief‎ > ‎Programma Volwassenen‎ > ‎

Janneke Schaaf

Janneke Schaaf is moeder en ondernemer. In haar zoektocht naar een maatschappelijke carriere heeft ze veel beroepen geleerd en beoefend. Via kraanmachinist, horeca-medewerker en administratief-medewerker, is ze vervolgens aan het lassen geslagen en uiteindelijk de beveiliging in gerold..In de beveiliging is ze van beveiligingsbeambte naar directeur en mede-eigenaar van 'Schaaf Beveiliging' doorgegroeid.
Nu na 12 jaar vond zij het tijd voor een nieuwe uitdaging. Ze heeft de werkzaamheden in de beveiliging teruggebracht naar 1 a 2 dagen per week.   
 Het enthousiasme en de bevlogenheid van de  millenniumvrouwen heeft haar
 gegrepen en is voor haar mede de aanleiding om een ander maatschappelijk 
 doel dan alleen het ondernemerschap na te streven, namelijk het oprichten
 van een netwerk van bedrijven die bereid zijn een of meer van de
 millenniumdoelen binnen hun organisatie te realiseren.

Dit heeft uiteindelijk geresulteerd tot de oprichting van de Stichting Millenniumbedrijven. Iets wat ze geheel vrijwillig doet, mede gesteund door haar bedrijf. Het leven heeft haar, vooral de laatste jaren, veel goeds gegeven en hierdoor hoopt zij iets terug te kunnen geven aan de maatschappij. "Ik zou het vreselijk vinden dat ik mij later realiseer dat ik iets had kunnen doen om de milieuproblematiek aan te pakken maar het letterlijk en figuurlijk heb nagelaten".

Haar werkwijze is zeer proactief, maar volgens Stephen Covey hoeft niemand te wachten op tegenspoed of anderen om zijn of haar perpectief te verbreden. Er zijn verschillende manieren om het te doen. Gewoon doen! Doen jullie mee? 

Comments