Ds.Wim Beekman

Ds. Wim .B. Beekman, voormalig hervormde synodepreses, en nu predikant van de Protestantse Gemeente Molkwerum en Warns zal onder 'beweging en kerk/gemeente' aanwezig zijn.
Hij heeft in zijn laatste studieverlof studie gemaakt van de toekomst van de dorpskerk.
De kleine dorpskerk heeft best goede papieren voor de toekomst. Als het dorp overleeft, dan ook de dorpskerk, tenminste wanneer zij deel blijft uitmaken van het dorp, is zijn opvatting.

"Ik ben ervan overtuigd geraakt dat de kleine dorpskerk toekomst heeft, maar enkel wanneer deze zich blijft verbinden met de lokale dorpsgemeenschap. Ik geloof niet in grote regionale kerkelijke verbanden op het platteland.
Bovenplaatselijke kerkelijke verbanden doen de kerkelijke gemeentes in de dorpen verdampen.
Met schaalvergroting jaag je God en zijn gelovigen Jorwerd uit".
Ds. Beekman verwijst hier naar het bekende boek 'Hoe God verdween uit Jorwerd' van Geert Mak.
Als die schaalvergroting er wel komt moet dat "van onderen op".