Ds. Jaap Overeem

(gemeente en sociale media)
Jaap Overeem

Tweederde van de jongeren tussen de 15 en de 30 jaar heeft een smartphone, waarmee een belangrijk gedeelte van hun sociale leven zich online afspeelt. Ze delen op Facebook en Twitter waar ze geweest zijn, welke game ze hebben gespeeld, wie hun vrienden zijn, wat ze hebben gezien en wat ze nu meemaken.

Wil je als kerk deze groep bereiken, dan heb je hieraan mee te doen. Gelukkig zijn sociale media erg gebruiksvriendelijk, dus met een paar kleine stappen ben je al een heel eind.

Taco Jan Osinga en ds. Jaap C. Overeem, beiden uit Stiens, zullen u meenemen                                 in een workshop kerk en sociale media in een reis langs tweets en events, blogs en sites. Ook geven zij u enkele do's en don'ts en wijzen zij u op het belang van een gezonde mediastrategie.

Een paar kreten:

f/Als het geen event heeft op facebook,

is het niet gebeurd.

@Als het niet gezegd kan worden in 140 tekens,

is het niet waard gezegd te worden.

#Als er geen netwerk is,

is er ook geen gemeente.