archief‎ > ‎

Programma Jeugd

13.00 uur Opening:

Trinitas is de gloednieuwe kerk van de Protestantse Gemeente Heerenveen.
Daar staat ons een verrassende opening te wachten!!
Deze zal met enthousiasme worden verzorgd door leerlingen van het ROC Friese Poort in Leeuwarden. Dit onder de inspirerende leiding van Gooitsen Eenling.
14.00 - 16.30 uur Tussenliggende activiteiten:
De activiteiten voor de jeugd is ingedeeld in twee leeftijdgroepen. Zie hieronder.
17.00 uur Afsluiting: De afsluiting zal plaats vinden in de R.K. kerk.
______________________________________________________________________________

Als je weet dat

-ik dagelijks hardloop                                                                          -voordat ik predikant werd, jaren als gymnastiekleraar gewerkt heb  -met mensen bewogen ben en graag wil weten wat mensen beweegt  -de kerk liever zie als beweging dan als (starre) organisatie

dan zal het ook meteen duidelijk zijn dat ik
graag wil dat Fryslan in beweging is/komt.
 
Met veel plezier probeer ik dan ook, samen met Hans Plat en Geert Smid, op de friese kerkendag jongeren in beweging te krijgen.
En gezien de uitdagende activiteiten, gaat dat vast en zeker lukken.
ds Siebe Sijtsema
Heerenveen
 ______________________________________________________________________________

 

 
Voor 6 – 12 jaar zijn er vijf koffers!
De inhoud daarvan biedt vijf verschillende activiteiten:
                        
                                                                                                 
                                                       
 
 
 
 

                                                    

 

 

 

 

      

 

  
 

 Van 12 tot 17 jaar 

Abseilen van de Rooms Katholieke kerk

De bedoeling is om met een touw te abseilen      van de kerktoren van de RK-kerk te Heerenveen.

We gaan met 2 lijnen abseilen en hebben professionele hulp.

 

Namibië

Een workshop welke geregeld wordt door de Friese Poort onder begeleiding van drama docent Gooitsen Eenling.
DRAMAPROJECT IN GOBABIS, NAMIBIE

De opleiding Sociaal Cultureel Werk-Theater van ROC (Regionaal Opleidings Centrum)Friese Poort Leeuwarden heeft als doel jonge mensen op te leiden tot bewogen en bevlogen theatermakers.

Bewogen: begaan met mensen, specifiek met hen die minder mogelijkheden of kansen hebben.

Bevlogen: dat ze met enthousiasme het middel drama in willen zetten. 

Om deze doelstelling te realiseren organiseert de opleiding SCW-theater een bijzonder stageproject voor de vierdejaars studenten in Gobabis, Namibie. 

Vanaf 2003 werken studenten jaarlijks twee weken met drama op projecten voor straatkinderen en scholen in Gobabis, een provinciestadje in Namibie met Epako, de grote krottenwijk. 

Waarom is drama juist daar zo belangrijk? Allereerst om de kinderen en jongeren die in erbarmelijke omstandigheden leven, zelfbewustzijn en geloof in zichzelf bij te brengen en om hen te laten ervaren wat spelplezier is. Daarnaast is het gescheiden leven van de verschillende bevolkingsgroepen nog dagelijks voelbaar. Drama slaat bruggen, te beginnen bij de kinderen. 

In 2003 begonnen we met twee projecten voor straatkinderen in de genoemde krottenwijk Epako. Via Lyni Venema kwamen we terecht bij het project SAVE THE CHILDREN, PROJECT OMAHEKE en het project FREEDOM SQUARE PRE-SCHOOL. Inmiddels is ons drama project uitgegroeid tot een waar festival, het GOBABIS DRAMA & ARTS FESTIVAL. Plaatselijk deden in 2011 drie projecten voor straatkinderen mee en zeven scholen. Studenten van SCW-theater regisseerden in totaal 180 kinderen en jongeren, 500 toeschouwers bezochten het festival.

Het project blijft niet beperkt tot het festival. Er wordt op dit moment druk gewerkt aan een plan om drama als vak binnen het schoolwerkplan op te voeren van zowel basisscholen als scholen voor voortgezet onderwijs. Daarnaast is men begonnen met het bouwen van een amfitheater, een initiatief voortkomend uit de gemeenschap van Gobabis zelf naar aanleiding van dit drama project en ondersteund door ROC Friese Poort Leeuwarden. Dit amfitheater zal de doelstellingen van ontwikkeling van jongeren en het bruggen slaan tussen bevolkingsgroepen een enorme stimulans geven.

Het GOBABIS DRAMA & ARTS FESTIVAL zal dit jaar voor het eerst in het nog niet voltooide theater plaats vinden. Een uniek project dat de komende jaren voortgang verdient en waar wij bewogen en bevlogen aan willen werken. Omdat de kinderen en jongeren in Gobabis recht hebben op een betere toekomst. Omdat onze studenten een rijke ervaring opdoen die ze hun leven niet meer vergeten.

De studenten die het GOBABIS DRAMA & ARTS FESTIVAL 2012 zullen organiseren, zullen het dit jaar helaas zonder subsidie moeten doen. Ze zijn zelf druk bezig gelden te verzamelen, maar kunnen uw steun goed gebruiken. Er is voor festival en amfitheater een bedrag van 35.000 euro nodig. Uw bijdrage is dus van harte welkom. Kom dus in beweging!

Alvast onze hartelijke dank. 
Namens ROC Friese Poort, tel. 058-2655200
fax 058-2655220
RABOBANK 153776404 o.v.v. Namibië 2012

Gooitsen Eenling, tel. 058-2153507
mail gooitsen@hetnet.nl
dramadocent, regisseur
intiatiefnemer van het drama project in Namibië
 
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
  
   
Drama:
Er zijn verschillende dramavormen:
zoals een rollenspel, een beeldenspel,een vertelpantomime, een
afspraakspel etc.
 
 
 
  
 
  
    
 
Leuk is raar:

Wat is gek en wat gewoon?

Leuke en gekke dingen

doen en ervaren!   
Door :
uitbeeldopdrachten
toneelstukjes
denk- en doe-opdrachten
 
 
 
 
 
Circuskoffer:
Acrobaten, jongleurs, clowns en goochelaars in spé: aan de slag!
Als je je houdt aan de aanwijzingen die in deze koffer wordt gegeven en het niet te gauw opgeeft, zul je je eigen voorstelling kunnen geven!
Je staat in de piste en jongleert met ballen en schotels, je voert de mooiste goocheltrucs uit, of je speelt voor clown... En het publiek staat op de banken. Maar waarom zou je droom geen werkelijkheid kunnen worden? Iedereen is welkom in het circus, of je nu klein of groot bent!
 
 
 
Run 4 life.
Een kleurrijk en actief spel waarbij de deelnemers in groepjes vluchten van het ene land naar het andere. Iedere groep krijgt een routekaart waarop staat uit welk land ze oorspronkelijk komen en naar welk land ze toe willen. Onderweg komen ze door allerlei landen waarbij ze in ieder land afwisselende opdrachten doen.
 
 
 
Gelijk is hetzelfde verschillen tussen mensen . . . . . . . . .
verschillen tussen feesten en tradities . . . . verschillen tussen jongens en meisje . . . .

waarom dit?

waaromdat?


Comments